Installationsgolv

Installationsgolv

Vill du ha hjälp med att skapa en modern, högteknologisk lokal utan att ha en massa synliga kablar? Då är installationsgolv det du ska satsa på. Tretum har kontor och kontakter i Stockholm, Göteborg och Malmö för att du ska ha nära till en leverantör och rådgivare inom installationsgolv.

Vi hjälper dig att ta fram ett installationsgolv som uppfyller dina krav på funktioner samtidigt som det ser snyggt ut med rätt golvbeläggning. Att bygga på ett modernt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart sätt är framtiden idag. Med våra installationsgolv kan all dagens teknik förpackas i en snygg golvyta, det blir både design och funktion i ett.

Fördelar med installationsgolv

  • Fria golvytor och en flexibel tilltalande miljö, med gömda funktioner i golvet; el, nätverk, ventilation och till och med avlopp.
  • Installationsgolv ger ekonomiska fördelar, såväl i byggskedet som vad gäller drift och underhåll. 
  • Installationsgolv av stål och stål/cement används allt oftare. De är i princip outslitliga och har maximalt goda egenskaper på alla områden, till exempel bärförmåga och ljudisolering.

Referenser på levererade installationsgolv i Stockholm

Här är några av de installationsgolv som vi har tillverkat och levererat i Stockholm.

Installationsgolv i mässing i Arlanda Visitor Center, Stockholm

Installationsgolv Stockholm Arlanda

Jag ville ha en väldigt hög kvalité på både design och arkitektur, och samtidigt få möjlighet att gå nya vägar göra det där oväntade. Mässingsgolv har väl varit lite ”förbjudet” att använda, men här behåller golvet sin naturliga karaktär och reagerar i miljön, blir både polerat och slitet mörkare utifrån gångstråken i centret.

Vill man ha fria ytor i en utställningsmiljö som den här måste man också ha ett installationsgolv. De två hör ihop, och Tretum kan installationsgolv. De är också lyhörda för och intresserade av nya lösningar, något som kanske inte är helt vanligt i byggbranschen. Arlanda Visitor Center blev lika bra som jag hoppats och med Tretum blev det ett produktutvecklande samarbete, säger Jan Ytterborn, Tengbom Arkitekter.

Installationsgolv Bingo Live, Sundbyberg, Stockholm

Installationsgolv Bingo Live, Sundbyberg, Stockholm

Med pilotprojektet Bingo Live i Sundbyberg uppdaterar Svenska Spel spelformen för att locka nya och fler spelare. Installationerna döljs i golvet. Konceptet heter FlexiTotal®, det kommer från Tretum, och valdes bland annat för möjligheterna att snabbt förnya bingohallar runt om i landet.

Vilken höjd finns det på installationsgolv?

Tretums installationsgolv finns från 55 millimeters höjd och upp till 3 meter. Höjden anpassas till lokalens förutsättningar och de funktioner som du vill ska finnas under golvet.

Användningsområden för Installationsgolv

Alla utrymmen som har behov att försörjas med installationer från golvet. Ex. kontor, butiker, utbildningslokaler, kontrollrum, serverrum, datahallar, ställverk industrilokaler, kasinon mm.

Tretum representerar världsledande tillverkaren Tate i Skandinavien för installationsgolv. Vi har levererat över en halv miljon kvadratmeter installationsgolv. Tates produkter bidrar till poäng enligt Leed (Leadership in Energy and Environmental Design).

Installationsgolv med flexibelt utrymme utifrån önskade installationer
Installationsgolv med utrymme för önskade installationer

Installationsgolv består av plattor som ligger på stödben eller balkar. I utrymmet mellan installationsgolvet och det ”vanliga golvet” döljs alla installationer såsom el-, tele- och datakablar och ventilation.

Resultatet blir fria golvytor och en flexibel tilltalande miljö. Plattorna finns i olika storlekar och material. Golven är demonterbara och de flesta typer av golvbeläggningar kan levereras. Golven är perfekta både för nybyggnation och ROT-projekt.

Anpassade installationsgolv för kontor

Tretum erbjuder bland annat Tate ConCore, ett kvalitetsgolv som höjer värdet på lokaler över hela världen, exempelvis i kontor, banker och offentliga lokaler men också lokaler med extra höga belastningskrav som industrier och tryckeri-/printerhallar.

Golvet skärmar dokumenterat effektivt mot elektromagnetisk strålning, och underskrider TCO:s gränsvärden med god marginal. Golven finns i ett flertal utföranden och är ett bra miljöval.

Installationsgolven finns i ett flertal utföranden och är ett bra miljöval
Installationsgolv i kontor

Installationsgolv i olika material och brandklass

Installationsgolv av spånskiva finns i flera tjocklekar. Plattor i 30 eller 40 mm tjock spånskiva med fasade kanter av plast. Brandskyddad undersida. Främst för ställverk, datahallar och serverrum.

Installationsgolv av gips/ mineralblandning. Ett golv med gipsbaserad mineralplatta som har plastförsedda fasade kanter. Används i kontor där kraven inte allt för höga.

Installationsgolv av aluminium. Tate Floating Floors och Alucast är installationsgolv med aluminiumplattor framtagna för renrum, laboratorier, lokaler för elektroniktillverkning, med mera.

Övriga golvtyper. Vi har massor av andra specialgolv som glasgolv , vattentätagolv, perforerade, lutandegolv, högbyggdagolv och golv du kan köra bil på. Har du speciella krav kontakta oss.